Een comfortabele, gezellige en kindvriendelijke woning


Nieuw te huur in Zeeland is het prachtige vakantiehuis Arcadia, gelegen op een vakantiepark en gerund door een enthousiaste gastvrouw: Hester Praet -Rombouts. “Mijn man Peter en ik hebben 22 jaar in Serooskerke op Schouwen-Duiveland gewoond in een huis met 1,25 ha. grond. Dat stuk grond hadden wij omgetoverd tot een tuin waar wij veel bezoekers ontvingen, ook vanuit het buitenland. Nadat het mosselkweekbedrijf van, onder andere Peter verkocht was, veranderde onze leefsituatie. De tuin was altijd een hobby van mij geweest. Peter vond het leuk om eens wat te doen en hij deed ook al het zware werk, maar het was niet zijn grote wens om daar hele dagen in bezig te zijn. Onze drie kinderen hadden ondertussen allemaal een eigen gezin en daar wilden we ook tijd voor hebben. Samen met de grote tuin liep dat niet helemaal lekker. We besloten daarom het huis te verkopen en terug naar Zierikzee te gaan.”

Vakantiehuis
Hester: “In de periode dat wij bezig waren ons huis te verkopen en een van mijn dochters wilde een B&B kopen, kwam er op ‘Parc Villemaire’ achter de B&B een huisje te koop. Ik vond het wel een idee om dat te kopen en het te verhuren aan gasten zodat ik, als we eenmaal weer in Zierikzee zouden wonen, wat om handen zou hebben. Ik was een beetje bang om in een gat te vallen na onze verhuizing en daarom leek het mij erg leuk om een vakantiehuis te runnen. Het huis gezellig maken, gasten ontvangen, schoonmaken, opmaken van de bedden en alles wat erbij komt kijken. Jaren geleden heb ik een online cursus gevolgd voor het bouwen van een website. Die kennis kwam nu mooi van pas om een website te bouwen voor Arcadia, het vakantiehuis. Ik heb een website gebouwd met een duidelijk reserveringssysteem. Daarom hebben we er ook voor gekozen om ons huisje voorlopig alleen op platforms te zetten die wel reclame maken maar waar je niet direct bij kunt reserveren. Je wordt daar altijd doorgestuurd naar ons en/of onze website waar de gasten dan direct kunnen reserveren of met ons in contact kunnen komen via e-mail, Messenger of telefoon. Daarnaast heb ik een Facebookpagina en sinds kort een Instagram account. Dat zijn dingen die erbij komen en die het voor mij extra leuk maken.”

Gasten
“Nu is het wachten op de gasten. J  Aan het huisje zal het niet liggen: de woonkamer is ruim, de keuken van alle gemakken voorzien met combi-oven, vaatwasser en inductiekookplaat met wasemkap. In de hal is een mooie toiletruimte en ook de deur naar de bijkeuken waar o.a. een vriezer en wasmachine, een kinderstoel en een strijkplank staan. Op de bovenverdieping zijn 3 slaapkamers, 1 met een dubbel bed (hier staat ook een ledikantje voor kinderen tot 2 jaar) en 2 met 2 enkele bedden. Daar is ook de badkamer met douche en wastafelmeubel en spiegelkast en een aparte toiletruimte. Om het huisje heen ligt een tuin die rondom afgesloten is door hekje van 75 cm hoog”, concludeert Hester met trots.

 

Vakantiehuis Arcadia
arcadia@zeelandnet.nl
www.vakantiehuisarcadia.nl
+31(0)111 67 15 30