Je bent gestart met je Bed & Breakfast omdat je graag mensen in de watten legt. Je houdt ervan om mensen te verrassen en het ze zo comfortabel mogelijk te maken. Je gunt mensen ontspanning en draagt daar graag aan bij.

Maar bij jou zelf is de ontspanning vaak ver te zoeken. Naast de werkzaamheden die je voor je gasten doet, komt er veel meer bij ondernemen kijken. Zo heb je de administratie, het bijhouden van de e-mail en moet je er ook voor zorgen dat je (online) zichtbaar bent. Je werkt keihard en vooral veel om dit allemaal voor elkaar te krijgen, want “Hé, dat hoort nou eenmaal bij ondernemen.”

Maar is dat wel zo?

Je bent in het ene beter dan het andere
Je merkt dat de ene taak je veel gemakkelijker afgaat dan de andere. Wellicht ben jij erg handig in financiële administratie en kost je dat weinig moeite om erbij te doen. Berichten schrijven op social media kost je echter veel meer tijd dan je eigenlijk zou willen. Je vindt het niet leuk en vindt het ook moeilijk om de juiste teksten op te stellen.

Als je goed kunt plannen zullen de reserveringen je gemakkelijk afgaan, maar op tijd input bedenken voor de maandelijkse nieuwsbrief lukt steeds niet.
Je kunt nou eenmaal niet overal even goed in zijn en je hoeft ook niet alles leuk te vinden.

Wat zou jij willen uitbesteden?
Denk eens na, tegen welke taken zie je nou elke keer weer op? Wat schuif je steeds vooruit? Wat kost je veel meer tijd dan je eigenlijk zou willen? Zou je die werkzaamheden niet liever overlaten aan iemand die het wel leuk vindt en die er wel goed in is?

Werkzaamheden die je zou kunnen uitbesteden zijn:
(Financiële) administratie
Reserveringen
E-mail en agendabeheer
Social media
Nieuwsbrieven/e-mail marketing
Persberichten
Adverteren
Websitebeheer

 Slim ondernemen is uitbesteden
Nou kan je natuurlijk denken dat al die werkzaamheden die hierboven genoemd staan ‘erbij horen’. Dat heb je nou eenmaal als je ondernemer bent…

Natuurlijk moeten de werkzaamheden gedaan worden, maar wie zegt dat je deze werkzaamheden allemaal zelf moet doen? Je bent niet lui als je werkzaamheden uitbesteedt, eerder slim. Het kunnen uitbesteden van werk is namelijk ook een onderdeel van het ondernemerschap.

Uitbesteden kost geld
Ja, als je werk wilt uitbesteden moet je daarin investeren, niets aan gelogen. Bedenk echter ook, dat deze investering zich op verschillende manieren kan terugverdienen:

* Door bijvoorbeeld te investeren in social media, word je online meer gezien. Hierdoor krijg je meer interactie met (nieuwe) gasten
* Wanneer iemand jouw website goed onderhoud, zal deze sneller gevonden worden in Google, waardoor de kans op reserveringen toeneemt
* Als jij je financiële administratie uitbesteed, ga je misschien door goede tips wel kosten besparen

Wat levert het nog meer op?
Naast dat uitbesteden zich financieel terug kan verdienen levert uitbesteden jou nog meer op:

Tijd
Wat ga je doen met deze extra tijd? Die kan je bijvoorbeeld weer steken in extra aandacht voor je gasten. Of je kiest voor jezelf en zorgt voor meer ontspanning door minder uren te werken en meer bij je gezin te zijn.

Rust
Je hoeft aan minder taken te denken, dit geeft rust in je hoofd en in je lijf. Daarnaast is het makkelijker om de focus en het overzicht te houden op de taken die je nog wel blijft doen.

Plezier
Je gaat steeds meer alleen doen wat je leuk vindt. Willen we dat niet allemaal?

Wil jij ook meer tijd, rust en plezier? Neem dan contact op met Hoteljournalist (Jorine) om te kijken welke werkzaamheden zij jou uit handen kan nemen. Ook voor alle vragen waar je aan moet denken als je werk wilt uitbesteden.