Toen in 2013 het moment in zicht kwam dat de kinderen uit huis zouden zijn, zijn Tarcies en Charles Engelen gaan verkennen wat de mogelijkheden zouden zijn om samen een nieuw bedrijf te starten.

Adellijk
“In 2005 logeerden we op vakantie al eens in een oude, ommuurde boerderij en hadden we het erover hoe leuk het zou zijn om eens een plek te hebben waar mensen naar toe komen om tot rust te komen, zich te bezinnen, te ontspannen en het goed te hebben. Met dat idee zijn we verder gegaan en zo werden we na een leuke zoektocht in het voorjaar van 2016 de gelukkige eigenaren van Domaine la Réveille, het woonhuis van een adellijke familie, dat er al sinds 1349 staat. En sindsdien hebben we een hele mooie combinatie van werk: we ontvangen gasten het hele jaar door, die komen om lekker te wandelen, bij te komen, mooie dingen in de omgeving te bezoeken, te genieten van lekker eten en drinken. Daarnaast organiseren we seminars en retraites bij ons in huis, waarbij we voor de gasten een goede omgeving te verzorgen waarin zij kunnen doen waarvoor ze kwamen en we begeleiden hen, want dat was tenslotte altijd ons werk.”

Natuurpark
Ons huis staat op 600 meter hoogte, midden in het regionaal natuurpark Livradois-Forez. Livradois en Forez zijn allebei bergketens (tot 1600 meter hoogte) van zo’n 40 km lang, die net ten zuiden van ons ons bij elkaar komen, en zo een kom vormen waar ons dorp in ligt. De bevolkingsdichtheid in het gebied is een tiende van die in drukke gebieden in Nederland en Vlaanderen en dat maakt het gebied tot een paradijs voor wandelaars, wielrenners, mountainbikers en paardrijders, en zeker ook voor mensen die van auto- of motortochtjes houden. Lekker buiten zijn in de bossen en tussen de velden, met prachtige vergezichten, kleine beekjes, watervallen, ruïnes van kastelen en verloren dorpen.”

“We zijn echte levensgenieters en houden ervan om dit te delen met onze gasten. Eten en drinken zijn belangrijk voor ons en onze gasten. Tarcies kon al goed koken en voordat wij La Réveille openden heeft ze een jaar stage gelopen bij sterrenkok René Tichelaar. Nu tovert ze de lekkerste dingen op tafel. Gastvriendelijkheid, wijn en regionale kazen erbij, en de avond kan niet meer stuk.”

Abdij
Op 9 kilometer afstand ligt La Chaise Dieu, de plek waar Sint Robert in 1040 een abdij stichtte, en waar vervolgens Paus Clemens VI in 1340 een enorme abdijkerk bouwde, waar hij zelf in begraven ligt. “Ook vind je er het prachtig gerestaureerde orgel uit de 17e eeuw. Verder een 15e -eeuws fresco, tientallen meters lang: de Dance Macabre. Naar verluidt heeft Saent Saëns zich hier laten inspireren tot het componeren van zijn gelijknamige muziekstuk.”

Op 19 km afstand vind je Ambert, met zijn middeleeuws centrum met vakwerkhuizen en elke donderdagmorgen de ‘Marché des Producteurs’, waar boeren, kaasmakers, tuinders, slagers uit de omgeving komen om hun zelfgemaakte producten te verkopen. “Ook de oude vrouw met haar zelfgemaakte appeltaart, en de biologische boer met zijn kaas. “Hoe heet die kaas?” “Huh? Gewoon kaas.”

Bienvenue!

info@domainelareveille.com
www.domainelareveille.com