Dieuwke: “Graag stel ik mijzelf even voor, ik ben Dieuwke van der Post en woon sinds maart 2020 in Doesburg samen met mijn vriend en onze dochter. 
Na een tijd in Arnhem te hebben gewoond zijn we op zoek gegaan naar een nieuw huis. Dit huis in Doesburg kwam op ons pad en we waren op slag verliefd. 
Ik zocht een nieuwe uitdaging en dus was de bestaande B&B bij ons droomhuis dé uitkomst. 
Het runnen van een B&B was al lang iets waar ik over dacht om te gaan doen in het buitenland. Jarenlang heb ik in de cosmetica gewerkt, in de detailhandel. Gastvrijheid zit in mijn bloed.”

Parel
“Mijn liefde voor Doesburg is begonnen doordat we hier gewoon af en toe kwamen. 
Doesburg is de meest zuidelijke Hanzestad en is echt de parel aan de IJssel. De historische binnenstad herbergt charmante steegjes en pleintjes met terrasjes die Frans aandoen. Vanuit de B&B wandel je zo de geschiedenis in. Dwaal door de stad, bezoek de mosterdfabriek, drink een drankje bij het oudste café van Nederland ‘de Waag’, ontdek de vele restaurantjes waar je voortreffelijk kan eten en maak een heerlijke fiets- of wandeltocht langs de IJssel.
Het water, de historische gebouwen en de gezellige binnenstad heeft mij volledig verliefd doen worden op deze stad.”

Privé
“B&B ‘In het Voorhuys’ is gebouwd in 1862 en bevindt zich in het voorste gedeelte van het huis, het voorhuys. 
Het voorhuys staat los van ons woonhuis, waardoor het echt privé is.
Het ruime tweepersoons appartement bevindt zich onder de nok van het dak en biedt een eigen keuken met vaatwasser en kookplaat, badkamer met douche, eettafel, zithoek waar je kunt lezen of televisie kunt kijken & een heerlijk comfortabel tweepersoons boxspring.”

“Als ik een B&B zou beginnen wilde ik dat het een volledig op zichzelf staand huisje zou zijn. Dat kunnen we nu bieden en ik merk dat gasten dit ook heel fijn vinden vanwege de privacy.
Het appartement van 45m2 bevindt zich op de eerste etage en bereik je via een trap.
In de grote hal op de begane grond is ruimte om (elektrische)fietsen te stallen.”

Kortom, het is heerlijk overnachten in het privéappartement midden in het historische centrum van Doesburg.

Voor meer informatie en/of reserveren: 
www.inhetvoorhuys.nl