Unieke kans bij B&B De Bommelier in Drenthe

Harry en Jolande Krap hadden al jaren de droom om een camping of B&B (bed and breakfast) te beginnen. Ze woonden met het gezin in een rijtjeshuis in Groningen en toen ze in 2008 tegen de huidige woning in Roderwolde aanliepen, werd meteen duidelijk dat hun wens zou uitkomen. B&B De Bommelier kwam tot leven.

Jolande: “Naast het huis waren we ook direct verkocht door de omgeving: weilanden vol schapen en koeien, dichte bossen en een kronkelige weg naar het dorp met hoge bomen die over de weg groeien. Heel anders dan het leven in de stad. De woning was helaas in een zodanige staat dat we eerst flink hebben moeten verbouwen. Dit heeft Harry, naast zijn ‘gewone’ baan, zelf gedaan. Hierdoor duurde het wel een paar jaar heeft voordat we aan de schuur, de huidige B&B, toekwamen. We hebben de nieuwe schuur en accommodatie zelf ontworpen, met behulp van een architect. Ook dit heeft Harry grotendeels zelf gebouwd met zoveel mogelijk duurzame materialen. We zijn dan ook supertrots op hoe het uiteindelijk is geworden, helemaal zoals wij het voor ogen hadden. Sinds november 2019 zijn we geopend voor gasten.”

Natuur
B&B De Bommelier is zoveel mogelijk ingericht met natuurlijke materialen en kleuren. “Wij vinden het belangrijk dat de gasten zich thuis voelen en hebben ons best gedaan dit gevoel te creëren”, legt Jolande uit. “Zo zijn alle muren van hout, waardoor het erg knus is binnen. Vanuit de gezellige woonkamer kijk je door de grote ramen en openslaande deuren zo het weiland in. Als je een vroege vogel bent, zijn hier ’s ochtends soms zelfs reeën te zien. In de zomer kun je hier heerlijk op het terras ontbijten met je zon in je gezicht. Als het weer wat minder is, kunnen de gasten alsnog lekker warm zitten door de vloerverwarming. Boven hebben we een grote slaapzolder met een tweepersoons bed en twee losse eenpersoonsbedden. In totaal kunnen er vier mensen gebruik maken van onze accommodatie. Wanneer er mensen met een baby komen, is er ook een babybedje en kinderstoel aanwezig. En natuurlijk vrij gebruik van internet.”

Drenthe
De B&B ligt aan de rand van het dorp Roderwolde, in het noorden van Drenthe. Jolande: “Het dorp staat bekend om zijn prachtige oliemolen. Hier zijn streekproducten te koop en een keer in de maand is er een demonstratie olie slaan. Vanuit het dorp zijn er mooie wandelingen te maken door het bos of in de Onlanden. Dit is een vrij nieuw natuurgebied, waar ook veel vogels te spotten zijn. Verder is fietsen in de omgeving zeker aan te bevelen. De stad Groningen is goed bereikbaar. Ook voor watersporters is er genoeg te vinden in de buurt, zoals suppen of zeilen op het Paterswoldsemeer en Leekstermeer. Kortom: een heerlijk plekje in het groen in de kop van Drenthe.”

www.debommelier.nl
debommelier@outlook.com