‘Laten we een hotelletje beginnen’
Rotterdamse hotelanekdotes en tips

 

Wie boutiquehotel aan de Maas zegt, bedoelt Suitehotel Pincoffs. Hét in een rijksmonument gevestigd boutiquehotel van Rotterdam. Aan de rivier de Maas inderdaad. Pincoffs opende de deuren op 1 maart 2008 en is inmiddels uitgegroeid tot een icoon in Rotjeknor. De eigenaren ontpopten zich van journalist naar hotelier en besloten dat het nu tijd is om alle verhalen en ervaringen te gaan delen in een boek. Inclusief tips voor de nieuwe, onervaren dromers onder ons.

Huwelijksgeluk
Het verhaal is mooi. Twee dagbladjournalisten die ooit een droom hadden, een klein hotel beginnen aan het water, maakten hun droom daadwerkelijk waar. Ze openden het eerste boutiquehotel van Rotterdam en na jaren van succes en hard werken is het boek ‘Hotel aan de Maas’ ontstaan. Met achtergronden, inkijkjes achter de schermen, interviews, anekdotes, columns van bekende en minder bekende gasten en heel veel foto’s. Afbeeldingen van natuurlijk het hotel, de interviewkandidaten, de omgeving. Maar ook van paginagrote portretten van alle medewerkers. Bij het zien van deze foto’s weet en voel je als lezer dat Suitehotel Pincoffs bij iedere collega in het bloed zit. De medewerkers zíjn Pincoffs.

Laat je meenemen in het 225 bladzijden tellende verhaal van Suitehotel Pincoffs. Van duurzaam ondernemen (‘groen met een glimlach’) tot Hugo Borst en van anekdotes uit het hotelleven tot huwelijksgeluk (laten we de liefde vieren!).

Gastvrijheid
Dit mooie en interessante naslagwerk vertelt je niet alleen het verhaal van Suitehotel Pincoffs, maar je neemt je ook mee in de wereld van de hospitality. Ik houd ervan! Ik citeer uit het boek: Hospitality betekent gastvrijheid: kom binnen, wees welkom, we zorgen voor je, het is fijn hier. En dát, lieve schrijvers, medewerkers en collega’s bij Pincoffs, is precies wat jullie uitstralen. Als gast voel je je bij jullie welkom, wordt er goed voor je gezorgd en voel je je fijn. Ik heb als lezer gegrinnikt en gesmuld van heerlijke hotelanekdotes, geleerd hoe Suitehotel Pincoffs is ontstaan en me niet alleen welkom gevoeld als lezer; maar ook als (toekomstige) gast. Want deze nuchtere noordeling komt in 2020 richting de Maas. Want is men daar niet ooit een leuk hotelletje begonnen?…

 

Het boek Hotel aan de Maas is verkrijgbaar voor € 29,95 en is te koop in het hotel, bij diverse Rotterdamse boekhandels en via Bol.com.

Hotel Pincoffs
Stieltjesstraat 34
3071 JX Rotterdam
(+31) (0)102 974 500

info@hotelpincoffs.nl
www.hotelpincoffs.nl