Een B&B runnen is een makkie, toch?
Een kijkje achter de schermen van een Nijmeegse B&B

Boekrecensie

 

Ton Jetten runt al vijftien jaar een aantal B&B-appartementen. Aanvankelijk vijf in Nijmegen en eentje in Utrecht. De gastheer geeft zijn lezers door middel van dit boek een kijkje achter de schermen van een B&B (Bed & Breakfast). Spannende, bijzondere, vrolijke en soms ook verdrietige verhalen van, over en met gasten uit de hele wereld. Herkenbaar voor collega’s, een eyeopener voor gasten en een must-read voor wie overweegt een B&B te beginnen…

Sprankelend
De 25 sprankelende B&B-verhalen van de Nijmeegse schrijver van het boek ‘Bed & Breakfast runnen, makkie toch?’ zijn om van te smullen. Hoe heftig en bizar sommige gebeurtenissen met, van en door gasten soms zijn geweest. Ik heb genoten van het kijkje achter de schermen, maar ook van de humor van de schrijver zelf. Deze is doordrenkt in de meeste verhalen en maakt het hierdoor meteen een stukje luchtiger. De boodschap van het boek is duidelijk: volg als gastheer/gastheer je intuïtie. Te allen tijde.

Review
Over het belang van reviews, een bezoek aan het Italiaanse dorp Ollolai en het eeuwige geruzie met het reserveringssysteem van Booking.com. Alles komt in dit boek aan bod. En ook boekingsplatform Airbnb, parfum, het televisieprogramma Bed & Breakfast, het uitchecken zonder te betalen en onterecht slechte reviews; het wordt allemaal besproken. Bestel dit boek, beste accommodatie-eigenaren. Al is het alleen al om te smullen van andermans, herkenbare ‘ellende’ (en succes!). Maar vooral omdat je door het lezen van dit boek met andere ogen naar jezelf mag kijken. Wees trots! Het runnen van een B&B (of andere accommodatie) is en blijft ondanks alles toch nog steeds het mooiste beroep ter wereld. Een makkie, toch?!

Aanbieding
LET OP
! Via Hoteljournalist kun je gebruik maken van een mooie aanbieding. Het boek is te bestellen via https://www.lecharme.nl/nl/bed-breakfast-runnen-makkie-toch (Je betaalt hier € 19,50 euro voor het boek + € 2,50 verzendkosten).

=> Vermeld op het bestelformulier bij ‘Bericht’ het codewoord HOTELJOURNALIST en het boek wordt voor slechts € 20 (incl. track & trace) via PostNL bij je accommodatie bezorgd. Doen!

 

Veel lees- en smulplezier gewenst.