De zon die door het raam naar binnen schijnt, het gefluit van vogels en het gekraai van de haan in de vroege ochtend, dat is wakker worden in één van de kamers van  ’t Merthoes. “Welkom in onze B&B in Het Smalste Stukje Nederland; een bijzonder plekje waar het leven net iets langzamer lijkt te gaan.”

Dakterras
“Op vakantie in een luxe B&B, daar heerlijk onthaasten en genieten, dát is waar onze droom geboren is”, vertelt Edith. Samen met haar partner Nick is zij eigenaar van B&B ’t Merthoes. “Een avondwandeling in eigen dorp op paasmaandag 2016, en je dan moet bedenken dat het pand zoals je het je het precies in gedachten had te koop staat, maakte dat alles in een stroomversnelling kwam.” Een flinke verbouwing van de bovenverdieping van dit winkel woonpand om drie kamers te realiseren was de volgende stap.

Het stijlvolle pand telt vandaag de dag drie luxe kamers: De Ôngerkamer, Veurkamer en Achterkamer hebben een eigen specifiek karakter, zijn smaakvol ingericht en beschikken allemaal over een exclusieve badkamer met douche en bad of met inloopdouche.

Edith: “Het uitgebreide Limburgse ontbijt wordt op gewenste tijd geserveerd in onze gezamenlijke eetkamer en bij mooi weer zelfs in het zonnetje op ons dakterras. In onze gemeenschappelijke ruimte heb je tevens de gelegenheid om een boek te lezen of om spelletjes te spelen. Nick houdt zich bezig met de B&B en ik houd mij bezig met social media, inrichting en aankleding.”

Rustzoekers
De omgeving van B&B ’t Merthoes is erg geschikt voor rustzoekers, mensen die graag willen onthaasten, voor wandelaars op ’t Pieterpad dat dwars door het Smalste Stukje Nederland loopt of voor wandelaars die dankzij het knooppuntensysteem zelf hun route bepalen. Voor de fietsliefhebbers die gebruik maken van het uitgestrekte netwerk van fietspaden en rustige weggetjes klaar om ontdekt te worden. “Of”, vult Edith aan: “Voor mensen die graag onze Limburgse parels ontdekken, authentieke dorpjes willen bezoeken, er op uit zijn om cultuur te snuiven en tijdens hun tochten willen genieten van het bijzondere landschap, de rijke historie en Limburgse lekkernijen. Maar ook voor mensen die dagtripjes willen maken of willen shoppen bijvoorbeeld in Maastricht, Sittard, Aken, Roermond of Maasmechelen. Het is allemaal in de buurt.”

Aansluitend kun je uitblazen in de sfeervolle B&B-kamers van de gerenoveerde bovenwoning. Edith: “Tel daar onze gezellige Limburgse gastvrijheid, de gezonde Midden-Limburgse lucht, het rustige dorpsleven en de lokale culinaire toppers bij op en u bent verzekerd van een onvergetelijk verblijf in B&B ’t Merthoes.”
Vanwege de ruimte, het comfort en faciliteiten is ‘t Merthoes eveneens zeer geschikt als kleinschalige groepsaccommodatie. Het is mogelijk om langer te verblijven, je kunt de kamers een lang weekend, midweek of week huren, met of zonder ontbijt.

www.hetmerthoes.nl
info@hetmerthoes.nl
+31 (0)6 82 11 22 48