My cup of tea

Thee. Al eeuwen lang een populaire en belangrijke spirituele drank. Het verhaal gaat dat thee oorspronkelijk in China ontstaan is. Er gaat een legende rond dat er een blaadje in het water viel dat voor keizer Shen Nung gekookt werd. Hij genoot van de verfrissende, heerlijke smaak en zonder dat hij er erg in had, had hij in 2037 voor Christus het eerste kopje thee uitgevonden.

Opwekkende werking
Volgens een andere anekdote zou een Indiase monnik, genaamd Bodhidharma, naar China zijn gezeild om daar negen jaar te mediteren. Hij voelde zich slaperig tijdens zijn meditatie en om wakker te blijven sneed hij op een bepaald moment zijn oogleden af. Op de plek waar deze oogleden op de grond vielen, ontstond een plant met bladeren die een opwekkende werking hadden. De monnik mediteerde op de berg T’a, vandaar het woord thee.

Jong blaadje
Tja, het is maar net welke legende je wilt geloven en of ze überhaupt waar zijn natuurlijk. Feit is dat we vandaag de dag in Nederland gemiddeld 115 liter thee per persoon per jaar drinken. Dat zijn ongeveer twee kopjes thee per dag. (Bron: milieucentraal.nl). In Nederland is vooral de zogenaamde ‘smaakjesthee’ populair. Alle thee, behalve kruidenthee, wordt gemaakt van theeblaadjes die van de theestruik afkomstig zijn. Deze groeit in een tropisch of subtropisch klimaat. Als een theestruik omstreeks de vier jaar oud is, wordt deze geoogst. En worden alleen de jonge blaadjes geplukt.

Het Theeplankje
Zelf drink ik graag ’s middags en ’s avonds thee. En geef de voorkeur aan ‘normale’ (English Breakfast) thee of met een smaakje (voorkeur sinaasappel). Omdat het oog ook wat wil en ik werk voor en met gastenverblijfeigenaren (zij runnen een Bed & Breakfast, hotel, vakantiehuis of camping), ben ik fan van de theeën van Het Theeplankje. De naam zegt het eigenlijk al. Je kunt op deze website onder meer theeplankjes bestellen in zes verschillende thema’s: liefde, vriendschap, bedanken, iets te vieren, succes en opbeuren. Voor iedere gelegenheid een theeplankje. Deze staan fantastisch op de gastenkamer(s), bij het ontbijt, tijdens het inchecken of in een gemeenschappelijke ruimte.

Bijzondere thee
Inmiddels staan er al diverse theeplankjes bij gastenverblijven te shinen en onderscheid de accommodatie zich hier ook nog eens mee. Buiten de gastvrije theeplankjes kun je op de website van Het Theeplankje nog veel meer thee en accessoires bestellen. Denk aan giftsets, cadeaubonnen, droogbloemboeketjes, prachtige theemok(ken), losse thee en nog veel meer.

Laat jezelf en anderen verwarmen met deze bijzonder fijne theeën!

  • Actie speciaal voor gastenverblijfeigenaren en andere geïnteresseerden: gebruik bij het afrekenen op hettheeplankje.nl de code HOTELJOURNALIST22 en je ontvangt maar liefst 20% korting op je hele bestelling! J

www.hettheeplankje.nl

That’s my cup of tea!

Met gastvrije groet, Jorine | Gastenverblijfcoach
www.hoteljournalist.nl

 

 

 

(Bron afbeelding: www.hettheeplankje.nl)