In de liedjesklassieker Hotel California (lees: B&B California ;-)) van The Eagles wordt het prachtig verwoord: ‘You can check out any time, but you can never leave’. Met andere woorden: hoe zorg je dat jouw B&B gast een onvergetelijke ervaring heeft en terug wil komen? Met deze tips gaat je dat lukken!

Rijtjeshuis
Het leuke van een B&B is dat ze er zijn in veel verschillende soorten en maten. Van een zolderkamer in een rijtjeshuis tot een geheel eigen huisje midden in het weiland. Gasten hebben ruim voldoende keuze en juist dit maakt dat een B&B onderscheidend is. Kortom: zorg dat je usp (unique selling point) bekend is en gebruikt wordt. Heb jij bijvoorbeeld een sauna in je B&B? Of bestaat het ontbijt louter uit streekproducten? Gebruik deze informatie om je te onderscheiden! Je mag mij altijd benaderen voor nog meer tips hoe deze usp’s optimaal in te zetten. Ik help je graag!

Enthousiasme
Misschien denk je: het spreekt toch voor zich dat we als B&B eigenaren enthousiast zijn? Maar het zal je verbazen hoe snel je toch routinematig gaat handelen en dit onverhoopt aan je te zien is. Verwelkom je gast enthousiast en straal dit ook uit. Hoe vaak zie je immers niet in reviews dat er bij een B&B verwezen wordt naar de vrolijke gastheer/vrouw? Jij bent het visitekaartje van jouw B&B! Deze hartstocht kun je ook tot uiting laten komen in andere dingen waar de gast zich welkom door zal voelen. Denk aan een vers bosje bloemen op tafel, de mogelijkheid om zelf een (goede!) kop koffie of thee te kunnen zetten, een gastenboek neerleggen*, etc. Je mag mij altijd benaderen voor nog meer ideale tips hoe jouw gast te verwelkomen/enthousiasmeren. Ik help je graag!

Online
Zorg uiteraard ook voor een goede online promotie van jouw B&B. Zorg dat je goed vindbaar bent, dan scoor je hoger in de zoekresultaten, ben je tevens internationaal zichtbaar en krijg je meer boekingen. Precies wat je als B&B eigenaar wilt! Je mag mij altijd benaderen voor nog meer tips hoe jouw B&B online perfect en rendabel te promoten. Ik help je graag!

 

*Wist je dat het aantal buitenlandse gasten steeds groter wordt bij een B&B? Zorg daarom ook voor bijv. een Duitse en Engelse vertaling. Kleine moeite, hospitality ten voeten uit!

 

Meer tips? Maak een afspraak, neem via social media of mail contact met mij op en/of schrijf je op de website in voor mijn -deze mag je absoluut niet missen- effectieve Hoteljournalistnieuwsbrief.