Genieten in een adembenemend mooi landschap: B&B Steengahof
‘De ideale uitvalsbasis voor de mooiste routes en uitjes’

Bed en breakfast (B&B) Steengahof bevindt zich in het mooie Friese plaatsje Oosterwolde. Eigenaresse Andrea Rink: “In 2018 ben ik met mijn man Maarten en twee kinderen verhuisd van Almere naar Oosterwolde. Maarten is hier geboren, maar ik voel me hier inmiddels ook helemaal thuis. Het vrije vakantiegevoel dat ik hier ervaar wil ik graag delen met anderen. Zo is B&B Steengahof ontstaan.”

Woonboerderij

Andrea: “Het achterste gedeelte van onze woonboerderij is omgetoverd tot een B&B. Gasten hebben een eigen entree, toilet, badkamer met ligbad en douche, slaapkamer met een gezellig zitje en zelfs een sportruimte. Ook kunnen onze gasten gebruik maken van de tuin. De B&B is rustig en sereen ingericht. Extra pluspunt: tijdens het verblijf zijn er geen andere gasten aanwezig.”
De B&B is ideaal en centraal gelegen in het prachtige Drents-Friese landschap. Vanuit deze ideale uitvalsbasis in Oosterwolde starten dan ook talloze routes richting het adembenemend mooie landschap en indrukwekkende historische dorpen. “Denk aan het nationaal park Drents-Friese Wold, het monumentale detentiedorp Veenhuizen, natuurgebied Fochteloërveen, het hunebedcentrum in Borger of nog een tweetal andere nationale parken”, somt gastvrouw Andrea trots op. “En is het minder mooi weer? Dan vind je in de omgeving diverse musea of je kunt lekker gaan winkelen in Drachten, Assen, Groningen of Heerenveen. Alle steden zijn binnen een half uur te berijden.”

Lichte beperking
Onderscheidend aan B&B Steengahof is het feit dat ze tevens exclusieve service verlenen aan mensen met een lichte verstandelijke beperking. Deze gasten kunnen zich zowel binnen als buiten vrij bewegen. Andrea heeft twintig jaar werkervaring binnen woonvoorzieningen en is daarnaast gediplomeerd om haar gasten een ‘zelfstandige’ vakantie aan te kunnen bieden. “Voor deze doelgroep zijn groepsreizen meestal te druk, te spannend, te lang en ze vinden moeilijk aansluiting bij reisgenoten. Toch wil ik ze graag een zelfstandige vakantie kunnen aanbieden. Daarom maken deze gasten ook deel uit van mijn gezin. Ze kunnen even de gezelligheid opzoeken, maar ook terugtrekken wanneer daar behoefte aan is. Samen met mij, of individueel, kunnen er activiteiten worden ondernomen. Afgestemd op de wensen, behoeftes, interesses en mogelijkheden van de gast. Voor deze service zijn er dan ook andere tarieven”, concludeert Andrea. “Alle informatie kun je terugvinden op onze website.”

Je kunt de B&B reserveren via www.airbnb.nl of telefonisch (06- 30 89 61 64).

B&B Steengahof
Prandinga 4
8431 VP Oosterwolde
www.steengahof.nl