“We droomden al jaren van een B&B in het buitenland. We wisten: op een dag gaat het écht gebeuren. Maar je kunt natuurlijk niet van de ene op de andere dag je leven stopzetten. Zeker niet als je beide kinderen hebt. Onze grootste voorwaarde was dat de kinderen op eigen benen konden staan, hun eigen weg in het leven konden kiezen. Negen jaar geleden was het zover.”

 Erik en Ad zijn de eigenaren van Casa los Dos in de prachtige Spaanse regio Andalusië: “Bijna negen jaar geleden verhuisden we naar Andalusië. Eind 2011 stapten we op het vliegtuig, op weg naar een nieuw avontuur. In het begin voelde het als vakantie; wat kuieren door het dorp, al die nieuwe gezichten, het prachtige weer. We hadden er dan ook alle vertrouwen in dat het ons ging lukken.”

Platteland
Na een tijdje hadden Erik en Ad het droomhuis gevonden. “Wat ons aantrok bij dit huis was de fantastische ligging met uitzicht op de bergen en de Middellandse Zee en de duidelijk hoorbare rust en stilte. We begonnen met de verbouwing en binnen drie maanden was de B&B een feit.
‘Casa Los Dos’, zo hebben we onze B&B genoemd, is de ideale plek voor een vakantie in Andalusië voor wie de rust en stilte omarmt. Onze accommodatie staat op het platteland van Cómpeta en is een uitvalsbasis voor diverse activiteiten. En dit alles op een grondgebied van 23000 m².”

Kinderen
“We hebben vier kamers die genoemd zijn naar onze kinderen. Ze hebben allemaal voldoende ruimte en een en suite badkamer. Naast de grote bedden van Europees formaat hebben de kamers allemaal airco, een televisie, Nespresso apparaat en een waterkoker voor thee. Verder is overal wifi.” Wat Casa los Dos onderscheidend maakt, is het fantastische ontbijt dat geserveerd wordt. “We proberen iedereen te verrassen met heerlijke huisgemaakte producten op ons terras met fantastisch uitzicht”, leggen Erik en Ad uit. “Ook het zwembad met zout water wordt door onze gasten gewaardeerd om even lekker af te koelen en daarna te relaxen op het terras. Tevens proberen we elke dag tapas te serveren om onze gasten nog meer te verwennen.”

Thuisgevoel
Erik en Ad proberen iedereen een thuisgevoel te geven. “De avonden wanneer er gekookt wordt, is het altijd enorm gezellig en dan komen de verhalen als vanzelf wel naar boven. Lekker eten, praten en natuurlijk soms ook serieuzere gesprekken.
Ook voor gasten die graag willen wandelen is onze B&B uitstekend gelegen. Er zijn verschillende wandelingen in kaart gebracht, waar wij de gasten alles over kunnen vertellen.”

www.casalosdos.com
info@casalosdos.com