Domaine Lachat is een oude wijnboerderij die weer in zijn volle glorie hersteld wordt door eigenaren Tijs en Anne. Een deel van het huis is verbouwd tot vier moderne gîtes. Vanaf de zomer 2020 kunnen zij hier gasten ontvangen en hier kijken ze ontzettend naar uit. De cuvage (waar de wijn gemaakt wordt) nemen zij zelfs weer in gebruik om zo straks hun eigen wijn te kunnen maken. De druiven voor de wijn komen van de eigen wijnvelden die om het domaine liggen.

Dromen
Anne: “
Al sinds Thijs en ik samen zijn, praten we over emigreren naar Frankrijk. Ooit, als we later groot zijn. Maar met twee kleine kinderen en beiden een drukke baan werd het leven in Amsterdam steeds drukker en gehaaster. In 2018 namen we daarom de definitieve beslissing om naar Frankrijk te verhuizen.”

Hotelschool
Tijdens mijn studie aan de hotelschool zei ik al dat ik ooit mijn eigen B&B wilde. Uiteindelijk ben ik een carrière begonnen in de accountancy maar nu ga ik toch mijn droom achterna”, geniet Anne. “Na een intensieve verbouwing hebben wij vier gîtes voor in totaal 13 personen. De gîtes zijn modern en van alle gemakken voorzien. Zoveel mogelijk authentieke elementen hebben wij behouden. Zoals de oude houten balken.”

Wijnboeren
Thijs en Anne zijn altijd al wijnliefhebbers geweest en vooral Thijs komt al vele jaren in de Beaujolais om wijn te ontdekken en te proeven. Anne: “Zelf wijn maken lag in eerste instantie niet in de planning. Ons droomhuis bleek een oude wijnboerderij te zijn. Van de wijnschuur konden we mooi onze woonkamer maken, dachten wij. Maar we werden geïnspireerd door de wijnboeren om ons heen en we hebben toch de stoute schoenen aangetrokken. Dit jaar oogsten we onze eigen druiven en volgend jaar schenken we onze eigen wijn bij de table d’hotes!”

Bourgondisch
“Onze gasten kunnen bij ons genieten van het bourgondische leven. Met een goed glas wijn aan het zwembad genieten van het uitzicht over het glooiende landschap van de Beaujolais. Dit gebied heeft zoveel moois te bieden en dat delen wij graag met gelijkgestemden. Mensen die net als wij op zoek zijn naar wat kalmte en ruimte om te genieten van elkaars gezelschap. Dit alles gecombineerd met lekker eten en drinken natuurlijk.”

Tot snel op domaine Lachat!
domainelachat@gmail.com
www.domainelachat.com