Cor en Anneke Tiel wonen samen met hun drie kinderen als derde generatie op boerderij (in ruste) Nooit Gedacht. Een ‘Ik vertrek’ gevoel, maar dan in Nederland. In de omgeving waar zowel Cor als Anneke opgegroeid is. Welkom in Oudesluis.

Ik Vertrek
Waarom Cor en Anneke, eigenaren van gastenverblijf ‘t Bullekroffie in Oudesluis, in Nederland het ‘Ik vertrek’ gevoel hadden, is al snel duidelijk. Anneke: “De opbouw van een kleine camping naar wat er nu is, gecombineerd met kleine kinderen, een baan en ouders die zorg nodig hadden, dat vroeg nogal wat van ons. En niet te vergeten het aanvragen van de vergunningen, plannen maken en alle overige onzekerheden die bij het hebben van een droom komen kijken, dat is niet niks. Iedereen die naar het programma Ik Vertrek kijkt, zal dit zeker herkennen.”

Paradijs
Cor en Anneke voelden zich gedurende het ‘Ik vertrek’ proces dankbaar dat ze hun familie en vrienden uit de omgeving om zich heen hadden. Daarnaast waren ze de taal natuurlijk gewoon machtig. “Maar”, benadrukt Anneke, “alle overige uitdagingen waar je ook in het buitenland mee te maken krijgt hebben we zeker voor onze kiezen gehad.”

De transformatie van melkveebedrijf naar volledig recreatief werd in gang gezet, uiteraard niet zonder slag of stoot. “Een vergunning aanvragen terwijl het bedrijf in een natuurgebied ligt, is geen vanzelfsprekendheid”, legt Anneke uit. “We dachten er zelfs aan om maar te gaan verhuizen, zodat we toch onze droom waar konden maken. En dan, op het moment dat je zelf er eigenlijk niet meer in gelooft, kregen we toch toestemming (de vergunning). Hoera! We konden blijven op de plek waar wij zo van houden, ons eigen paradijs Bullekroffie in de kop van Noord-Holland.”

Koeienstal
‘t Bullekroffie is gelegen dicht bij het strand van Callantsoog, het altijd gezellige Schagen en binnen een uur kun je op Texel staan.
Anneke: “We hebben alles zelf gebouwd, ingericht en gestyled. Daar zijn we best trots op. Ruim drie jaar zijn we aan het bouwen geweest. Eerst met een aannemer, daarna zelf. Daar waar eens de koeienstal stond, staat nu een prachtige accommodatie. We hebben vier boerderijappartementen, eentje voor mensen die minder goed ter been zijn en drie met privé wellness in de badkamer. Daarnaast zijn er twee appartementen, in totaal kunnen er 30 gasten overnachten. In zijn geheel wordt dit ook verhuurd als groepsaccommodatie met grote keuken en recreatieruimte. Hierdoor ontvangen wij het hele jaar gasten.”

Tevens is ‘t Bullekroffie een geschikte vergaderlocatie (incl. prachtig uitzicht), kun je er kamperen op de minicamping (elke plek heeft water, stroom, verwarmd sanitair en een vuilwaterafvoer) en zijn er onlangs drie vrijstaande vakantiehuizen met tuin bijgekomen. “Deze staan op een kleinschalig vakantiepark iets verderop en zijn heerlijk luxe met meerdere badkamers en kun je er landelijk genieten.”

Ont-moeten
Op ’t Bullekroffie staat plezier en ont-moeten centraal. Anneke: “Wij wonen en werken met veel liefde en passie op deze plek en gaan voor een goede en eerlijke kwaliteit, gecombineerd met liefde voor onze gasten. We heten je van harte welkom.”

www.bullekroffie.nl
info@bullekroffie.nl