Genieten in la douce France

Elke en Dirk, een van oorsprong Vlaams koppel, zijn levensgenieters en al jaren verliefd op het prachtige Frankrijk. “Het was onze droom om ons er ooit te gaan vestigen.” Vier jaar geleden werd deze droom werkelijkheid. Ze vonden hun droomhuis, namen ontslag en vertrokken naar la douce France.

Elke: “De geschiedenis van ‘Maison des Ingénieurs’, de naam van ons gastenverblijf, gaat terug naar de periode rond 1860. In die tijd was de mijnontginning (steenkool) in de streek in volle ontwikkeling en de mijnmaatschappij besloot een woning voor hun ingenieurs te bouwen. De woning functioneerde uiteindelijk ruim 100 jaar als ingenieurswoning. Na sluiting van de steenkoolmijnen deed het huis dienst als rusthuis. Na de nodige modernisering en vernieuwing, uiteraard wel met behoud van het karakter van de woning, kunnen onze gasten er nu genieten van de groene omgeving, prachtige natuur en de rust in Molières-sur-Cèze.”

Zuid-Frankrijk
Het kleine, karakteristieke Molières-sur-Cèze (vlakbij Saint-Ambroix) ligt in het zuiden van Frankrijk, in de regio Languedoc-Roussillion, Departement Gard. Het is gelegen op ongeveer 950 km van Brussel en 1.200 km van Amsterdam. “We zijn gelegen aan de rand van het nationaal park ‘Cevennes’ en vlakbij de welbekende streek de Ardèche”, somt Elke op.

“Deze streek biedt veel mogelijkheden, zoals wandelen, fietsen, mountainbiken, kajakken op de Ardèche, Cèze of Chassezac, een Avonturenpark bezoeken, grotten en veel meer. Maar ook voor wie van cultuur en geschiedenis houdt zijn steden als Nîmes, Uzès, Pont du Gard, Anduze en Barjac zeker een bezoekje waard! Net als het bezichtigen van een van de wekelijkse markten, met een ruim aanbod aan lokale producten. Maar natuurlijk kun je ook in alle rust genieten van onze mooie tuin, verwarmd zwembad (van mei tot september) en een jacuzzi. Est oui, een spelletje Jeu de Boules behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden.”

Gastenkamers
De vijf gastenkamers zijn zeer ruim en beschikken over een eigen badkamer. Elke: “Al onze kamers kregen de naam van een mijngemeente uit de buurt, te weten: Molières-sur-Cèze, Rochebelle, Gagnières, Bessèges en La grand Combe. Een suite en drie tweepersoonskamers zijn daarnaast gelegen op de eerste verdieping waarvan er twee kamers uitzicht hebben op de tuin en het zwembad. De Familiekamer bevindt zich op de tweede verdieping. Een babybedje hebben wij gratis ter beschikking. ‘s Morgens serveren we een uitgebreid ontbijt met heerlijke verse (streek)producten. Genieten van onze Tables d’hôtes kan op aanvraag. Bienvenue!”

Maison des Ingénieurs | Elke en Dirk
maisondesingenieurs@yahoo.com
www.maisondesingenieurs.com