Anneke Icks gaat al sinds haar kindertijd op vakantie naar Italië. Dit prachtige land gaf haar toen al het gevoel van thuiskomen. In 2016 nam ze een sabbatical en vertrok naar Florence om te ervaren hoe het is om in Italië te leven. De conclusie was duidelijk: Anneke wilde een Italiaans gastenverblijf openen en haar liefde en passie voor het land met gasten delen. La dolce vita!

Kippenvel
“In maart 2019 kwam de villa, Casa Ciao Bella, op mijn pad. De eerste keer dat ik de woning bezocht, gebeurde er van alles met mij. Ik kreeg kippenvel, voelde dat het huis de juiste vibe had en hoorde in gedachten de gasten al lachen en kletsen met elkaar. Met op de achtergrond het geluid van een pruttelende pan op het fornuis. Dit was DE plek: Casa Ciao Bella in Le Marché (Italië).”
De vrijstaande villa ligt aan de rand van het pittoreske dorpje Carassai, in het glooiend landschap van wijngaarden en akkervelden. De villa heeft een mooie tuin met fruitbomen en verse kruiden, een prachtig uitzicht op de bergen Monti Sibillini en de zee. In de tuin is een zwembad en aangrenzend ligt een kleine olijfbomengaard. Er zijn genoeg plekjes in en rondom de villa om te ontspannen en te genieten; op het dakterras, bij het zwembad of onder de vijgenboom. Het uitzicht is adembenemend en de stilte maakt dat je helemaal tot rust komt.

Outdoor
Anneke: “Naast relaxen in de tuin en bij het zwembad is er in de omgeving is genoeg te doen. Op elke heuvel ligt een mooi dorpje, zijn er wijnboeren waar je naartoe kunt voor een wijnproeverij, het strand ligt op 15 minuten rijden en er zijn veel mogelijkheden voor outdoor activiteiten zoals mountainbiken en hiken. In de maanden juli, augustus en september zijn er in de directe omgeving van de villa zogenaamde Sagre, food festivals. Elke dorpje heeft er wel één en het staat in het teken van een lokale specialiteit. Het is dé gelegenheid om kennis te maken met de traditionele keuken en de lokale bevolking.”

Op de begane grond van Casa Ciao Bella bevinden zich twee zelfstandige appartementen, ieder met een privé ingang en terras. De appartementen zijn geschikt voor 2 personen en beschikken over een woonkamer, eetkeuken, slaapkamer en badkamer. Op de bovenverdieping bevindt zich een appartement voor maximaal 8 personen, ook met eigen ingang. Op de eerste verdieping is een grote woonkeuken en woonkamer die beiden uitkomen op een groot dakterras met spectaculair uitzicht over de heuvels. Op de tweede verdieping bevinden zich vier slaapkamers en drie badkamers. De slaapkamers zijn tevens los te boeken of het hele appartement voor een groep vrienden of familie.


Vrouw

“Het is mijn droom om een gastenverblijf voor alleenreizende vrouwen op te zetten”, vertelt Anneke. “Een unieke plek waar je het gevoel hebt alsof je bij een vriendin logeert. Overdag ga je je eigen gang en aan het eind van de dag is er tijd is voor een praatje met mij en andere gasten. Een paar keer per week eten we samen op het grote dakterras. Dit is een nieuw concept en vraagt dus tijd om bekend te worden en te groeien. Ik heb besloten om dit jaar de bovenwoning voor speciale weken (buiten het hoogseizoen) te reserveren voor deze doelgroep. De rest van het jaar verwelkom ik iedereen in mijn mooie huis.”

info@casaciaobella.com
06- 212 828 41