In het Brabantse dorpje Vierlingsbeek vind je B&B Perron 22. Het was al jaren een droom van eigenaresse Anneriet Klein om een B&B (bed & breakfast) te beheren, gecombineerd met de verhuur van een kleinschalige ruimte. Al dan niet in het buitenland. Maar het liep anders. Want op een dag zagen Anneriet en haar man Peter Schoofs dat de voormalige drogisterij/verfwinkel in hun eigen dorp Vierlingsbeek te koop stond. Na jaren van twijfel (want veel werk) stond het pand nog steeds te koop en werd de knoop toch doorgehakt. Ze gaan ervoor!

Verbouw pand
Anneriet: “We gingen nogmaals kijken en ook Peter zag toen de mogelijkheden. Met een gericht plan durfde hij het wel aan. We gingen direct van start met het aanvragen van de benodigde vergunningen en lieten een architect kijken of onze plannen met dit pand wel realistisch waren. Toen het allemaal haalbaar bleek, was de koop snel gesloten.”
Vlak voor het carnaval in 2016 betrokken Anneriet en Peter de nieuwe woning. “Het huis was in goede staat, goed onderhouden, maar wel gedateerd. We zijn begonnen met het opknappen van ons eigen woongedeelte. Met kerst 2016 verhuisden we naar beneden. En in januari 2017 begonnen we met de verbouw van wat onze B&B moest worden. We werkten beiden 40 uur, maar iedere avond, ieder weekend en iedere schoolvakantie waren we aan het klussen. Gelukkig met veel hulp van familie en vrienden. En Peter is van huis uit timmerman en dus heel erg handig. Ik zelf werd ook met de week handiger; slopen, beton storten en gipsplaten schroeven … ik draaide mijn hand er niet meer voor om”, aldus Anneriet.

Open huis
In maart 2018 was het dan zover: de opening van B&B Perron 22. Anneriet: “De burgemeester van Boxmeer onthulde de naam op het bouwfeest en een paar weken later hielden we open huis voor het hele dorp. Meer dan 250 mensen hebben die dag kunnen kijken wat wij van de voormalige drogisterij gemaakt hadden. We hadden eigenlijk geen idee wat we konden verwachten aan boekingen, maar vanaf het begin liep de B&B al bijzonder goed.”
B&B Perron 22 heeft drie ruime kamers, ieder in eigen stijl. Een vierpersoonskamer in industriële stijl, een vintagekamer met een ouderwets art deco ledikant en een landelijke kamer met een bedstee. “Wij hebben de kamers gemaakt zoals we ze zelf zouden willen hebben. Ruime kamers, met een eigen badkamer en een apart zitgedeelte.”

Wow-gevoel
De B&B ligt pal aan het Pieterpad en vlakbij het prachtige Unesco biosfeergebied de Maasheggen. Hier kun je heerlijk fietsen en wandelen. Ook de steden Nijmegen en Venlo zijn in de buurt van de B&B. Anneriet concludeert: “We ontvangen gasten uit alle windstreken. Pieterpadwandelaars, fietsers, maar ook zakelijke gasten en mensen die op familiebezoek komen. En wat is het leuk om het onze gasten iedere keer weer naar de zin te maken; ze het echte wow-gevoel te kunnen geven.
We worden hier nog steeds heel blij van.”

B&B Perron 22
perron22@xs4all.nl
www.bnbperron22vierlingsbeek.nl
06- 46 255 163 (Anneriet)