“Dit boek onthult de geheimen achter het creëeren van een menukaart die niet alleen gerechten beschrijft, maar ook gasten verleidt en winst verhoogt.”

Recensie ‘Boost je menukaart’

Wat een aangename verrassing was het om het boek ‘Boost je menukaart’ van Bianca Roemaat en Petra Venekamp te ontdekken.
Dit boek is een onmisbare aanwinst voor iedereen in de gastvrijheidsbranche. Geschreven door twee experts met jarenlange ervaring in de horeca, biedt het waardevolle tips en strategieën die specifiek gericht zijn op het verbeteren van menukaarten voor de gastvrijheidsbranche.

Wat ik het meest waardeer aan dit boek is de praktische benadering. Het begint met de voorbereidingen, waarbij de nadruk wordt gelegd op het belang van de menukaart als een krachtig instrument voor verkoop, marketing en communicatie. Dit is cruciaal voor iedereen die eigenaar is van een bedrijf in de gastvrijheidsbranche, omdat een effectieve menukaart de gastbeleving kan verbeteren en de omzet kan verhogen.

De hoofdstukken over het ontwerp van de kaart en de psychologie achter de prijsstelling zijn bijzonder waardevol. Ze laten zien hoe kleine aanpassingen in het ontwerp, de volgorde van gerechten en prijzen de keuzes van gasten kunnen beïnvloeden en kunnen leiden tot een hogere omzet.

Ook de sectie over het werken met tekst en storytelling biedt waardevolle inzichten. Het boek geeft praktische tips en voorbeelden om menukaartteksten aantrekkelijker te maken en gasten te verleiden. Dit helpt gastenverblijfeigenaren om hun unieke verhaal te vertellen en een sterke connectie met hun gasten op te bouwen.

Wat dit boek echt onderscheidt, zijn de vele checklists en praktische ideeën die worden aangeboden. Of je nu je ontbijtmenu, dessertkaart, cocktailkaart of terraskaart wilt verbeteren, er is een checklist voor elke type. De informele toon en persoonlijke ervaringen van de auteurs maken het boek zeer toegankelijk. Het voelt alsof je advies krijgt van twee vrienden die gepassioneerd zijn om eigenaren in de gastvrijheidsbranche te helpen succesvol te zijn.

In ’Boost je menukaart’ hebben Bianca Roemaat en Petra Venekamp een waardevol en praktisch hulpmiddel gecreëerd voor o.a. gastenverblijfeigenaren die hun menukaarten willen verbeteren en de gastervaring willen verrijken. Dit boek heeft zeker mijn horizon verbreed, en ik beveel het aan iedereen aan die werkt in de gastvrijheidsbranche. Het zal je laten zien dat een menukaart veel meer is dan alleen een lijst van gerechten.