Midden in het smalste stukje Nederland, op 5 minuten van de Duitse en Belgische grens, vindt u B&B SJLAOPE BIEJ DE SJLÈCHTER (Slapen bij de slager). Zoals de naam al zegt verblijft u in een voormalige slagerswinkel en dat is in de details nog terug te zien.

Gastvrouw Anouschka Dohmen: “Susteren is een gezellig dorp met alle winkels die in de eerste levensbehoeften kunnen voorzien. Verder is er een prachtige eeuwenoude basiliek  met een schatkamer die op afspraak toegankelijk is met een gids. In de omgeving kun je prachtig wandelen en fietsen, er zijn diverse routes in de buurt. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om verder zuidwaarts te gaan en van het heuvellandschap te gaan genieten.”

Wat betreft het zorgen voor de inwendige mens: er zijn op loopafstand een Grieks restaurant, lunchroom, cafetaria en een restaurant met Hollandse kaart. Ook zijn er diverse bruine cafés in de buurt.

Pieterpad
“Als je liefhebber bent van shoppen, dan zit je bij ons centraal. De outlet van Roermond en Maasmechelen zijn beide binnen 30 minuten bereikbaar met de auto”, weet Anouschka. Verder zijn Maastricht, Antwerpen en Aken ook prima bereikbaar.
“Susteren heeft een eigen station . Komt u met de trein of loopt u het Pieterpad, dan kunnen er afspraken worden gemaakt zodat u opgehaald of terug gebracht kan worden.”

Appartement
Anouschka: “De inrichting is zo authentiek mogelijk gebleven. Zo staat er nog een oude snijmachine en weegschaal. Het appartement is ingedeeld in een slaapgedeelte en zitgedeelte. In het zitgedeelte staat een slaapbank, waardoor de mogelijkheid bestaat om met 4 personen te verblijven. Er is een badkamer met douche, toilet en dubbele wastafel. Ontbijt is inbegrepen voor 2 personen en er kan voor een meerprijs voor een derde of vierde persoon worden bijbesteld. Wij zetten alles klaar in de koelkast en u kunt zelf eten wanneer het u uitkomt. Er kan worden gekozen om zonder menselijk contact te verblijven. De sleutel hangt dan in het sleutelkluisje. Graag tot ziens!”

B&B Sjlaope biej de slèchter
slagerijhuizinga@telfort.nl
www.slapenbijdeslager.nl